Diumenge, 13 de desembre. Són les dues. Ens entaulem, Patri, l'Oriol, la petita Aina i els meus germans Paco i Ferran al restaurant CA L'EULÀLIA -Carrer Sant Pere, 53 del Serrallo, Tarragona (telèfon 977215075)-. Local petit, modern, gens pretenciòs. Ens demanem unes cerveses mentre ens esperem. Ens treuen unes olives trencades i unes patates xips per a fer boca. Altres cops ens han servit uns seitons fregidets boníssims. No és el mateix.
Ve l'Òscar, el copropietari (l'Eulàlia, qui dona nom al restaurant, està a la cuina) i ens comença a detallar tot el que ens pot cuinar. Com veieu és un d'aquells restaurants sense carta, de producte fresc, fresquíssim, i de gran qualitat. Per a picar ens demanem uns catxels (berberetxos) bons, uns grumols (cloïsses) al natural, de mida i molt bons, uns calamarcets guisats amb bolets i cloïsses, bones, i uns fantàstics llangostins saltejats, amb un oli que enamora.
|
Catxels |
|
Calamarcets amb cloïsses bolets i espàrrecs |
|
Grumols gallecs |
|
Llagostins a la planxa |
De segon, toca peix. Patri i jo compartim un llenguado a la planxa. L'animaló pesava un quilo i és un espectacle veure'l. L'Òscar el desespina i el serveix. Està ovat i pregunta qui es menjarà els ous. M'apunto. La cocció del peix és perfecta. L'animal és fi i saborós. Producte i cocció, les dues paraules més importants de la cuina, tot sovint negligides per tants restaurants. Aquí les dominen totes dues a la perfecció. La guarnició: patates panadera, espàrrec blader a la planxa i fulles d'espinacs saltejades.
|
Llenguado a la planxa |
Paco es demana un suquet de lluerna (juliola a les terres de l'Ebre), boníssim. Cocció amorosa de la lluerna amb les patates, llangostins i musclos. Sabor equilibrat. Textura del peix perfecta.
|
Lluerna/juliola a l'all i pebre |
Ferran es demana gall a la planxa amb una fritada d'alls per sobre. Qualitat i punt de cocció. Sento repetir-me, però és el que em ve al cap quan provo aquest peix fresquíssim.
|
Gall (Sant Pere) amb fritada d'alls |
Els homes passem dels postres, i Patri es demana un culant amb gelat de formatge de cabra. Tanquem el dinar amb tres cafès.
Ho hem acompanyat tot amb una ampolla d'ELS AMELERS, de
LaFou Celler. Un Terra Alta sublim, monovarietal de garnatxa blanca.
Tot plegat, 275 euros. Un lloc molt recomanable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada