20/7/14

19 de juliol: Restaurant "El pescador", l'Ampolla


Anem a dinar al restaurant El Pescador (telèfon 977460604), a l'Ampolla. Patri, els petits i els meus germans. Paco i Ferran ja hi van dinar l'altre dia i ens n'han parlat molt bé.

Comencem amb tres cerveses i dos Nesteas per calmar la set.
Ens demanem d'entrants una ració de "canyuts", que és com anomenem a les Terres de l'Ebre a les navalles i dues de xipironets amb ous ferrats. Molt bons els canyuts, però especialment sublims els xipirons. Res a veure amb els del Quim de la Boqueria. Allí deshidratats, amb excessiu suc, víctimes d'una cocció inadequada, i amb una del tot innecessària reducció de balsàmic. Aquí sencers, saborosos, fregits amb oli d'oliva i uns alls sencers. Un plat afortunat.

 De segon tonyina (de Balfegó) a la planxa amb un llit de ceba ofegada, endolcida sense afegir-hi sucres. Magnífic.
 De postres, em prenc un Saint Honoré, perfecte.

Patri, una sacher, que, diu, és boníssima. No sóc fan dels pastissos de xocolata, així que me'n refio de la seua paraula.
a

Per beure, un Ilercavònia. Gran relació qualitat preu. Un monovarietal de garnatxa blanca, de la DO Terra Alta.

Amb tres cafés. El preu surt a 44 euros per cap, molt bo tenint en compte la qualitat del dinar. Lloc per a recordar. No us oblideu de visitar-lo si passeu per l'Ampolla.