13/5/13

Barcelona, 12 de maig. Restaurant Big Fish

Viatge a Barcelona amb els nens. Tren fins a l'estació de França. Des de l'any 1990 que no anava en tren a BCN. Poc més d'una hora de trajecte. Els menuts s'han comportat. Ha passat el temps volant. Arribem a l'estació de França sobre les 11:00 i a dos-cents metres està la porta d'accés al Zoo. El dia és magnífic. L'entrada l'hem comprada per internet a Let's bonus, per 14 euros (en val 19 a taquilla). Passegem, amunt i avall, durant unes tres hores, que es fan molt curtes, observant els animals. Assistim a l'espectacle dels lleons marins (12:30) i al dels dofins (13:30, amb un segon passi a les 16:00). Són les dues i tenim reserva al BIG FISH (http://www.bigfish.cat/), restaurant que ens ha recomanat el nostre amic Marc. Està al costat del Zoo. Avui ens mourem molt poc.
El local és atractiu, industrial antic amb decoració moderna. Una mica a l'estil Soho de Nova York. A les taules no hi ha estovalles i els tovallons són de paper, però l'espai a la taula és ampli, com ho és també la separació entre taules.
La carta és estranya. Plats de sushi per un costat. Plats eclèctics per un altre. Demanem una barreja.
- Tartar de tonyina amb guacamole. Justet de sabor. L'amaniment podia estar una mica més atrevit.
- Braves. Són patates petites fetes al forn amb pell. Un pel resseques. La salsa, insípida.
- Wok de verdures. Com el tartar, li falta sabor. Les verdures, crudités.
- Nigiris de salmó. Boníssim. El peix perfectament tallat i de gran qualitat. L'arròs sublim. Aquesta característica de l'arrós es extensible a la resta de sushi que ens vam demanar. A Barcelona només he trobat un arrós així al SHUNKA i al KOY SHUNKA. Com diuen els itamae "un arrós mediocre amb un bon peix, fa un sushi mediocre".
- Nigiris de gamba. Molt bons.
- Nigiris de sorra de tonyina. L'O-Toro sensacional, de gran qualitat, bén tallat, bona proporció amb l'arrós, al punt de temperatura (fresc, però no fred).
- Futomaki de gamba tempuritzada. Espectacular. Boníssim. El contrast de textures entre la tempura i l'arrós amb l'alga nori és perfecte.
- Maki de salmó amb filadelfia. Molt bó.
- Una ampolla de KIRIN ICHIBAN.
- Una ampolla de SAPPORO.
- Dos sorbets (gelats) de mango.
El servei de taula ultra eficient i rapidíssim.
Tot plegat per 50 euros per persona. Un pel car, però potser amb un plat menys i sense postres ens n'hauríem sortit igual.
Hi tornarem segur. Però el menjar serà només de sushi.

Fem un volt pels carrers i carrerons del Born. Ens entren ganes de quedar-nos a viure a Barcelona.