5/11/15

4 de novembre: Dinar al Koy Shunka; sopar casolà




Hi ha pocs plats als quals hi puguem posar el nom del cuiner que els va crear. Un d'ells, encara que molta gent no ho sàpigue, és el tàrtar de toyina. Va ser al 1984 quan el xef Tachibe, que aleshores treballava a Chaya Brasserie de Beverly Hills, el va inventar. La seva recepta porta una maonesa amb mostassa de Dijon i s'acompanya amb làmines d'alvocat. Abuso una vegada més del hot linking: El creador del tartar de tonyina  Després se n'han fet mil·lers d'interpretacions. Aquí la del Koy Shunka.


Tartar de tonyina



Nigiri de besug
Per la nit, tripa i morro amb cigrons. Segueixo quasi al peu de la lletra la recepta del meu amic Enrique. És la millor tripa que he provat mai. Sofregeixo ceba, sense que agafi color, amb una mica de xoriço de León i unes tires de pernil ibèric. A l'últim segon mitja culleradeta de pimentón de la Vera.  Després hi afegeixo una mica de tomàquet de pot i el deixo coure uns minuts fins que comenci a brillar l'oli. Ho tasto. Poso sal i, si convé, una mica de sucre. Després hi aboco la tripa (sense cap brou, ben escorreguda!) i li dono uns tombs. Acabo posant-hi els cigrons cuits.

La meva tripa amb morro