19/1/09

Petit Comité. Barcelona


Dia 18 de gener. Diumenge. És la una del migdia. Arribem al Petit Comité. El maître està parlant amb el Fermí Puig per telèfon. Coneixem la cuina del Fermí pel seu restaurant de l'Hotel Majèstic, el Drolma. La meva dona sempre diu que allí li van servir el millor plat de la seva vida: un ou de gallina de corral sobre fons de crema de ceps amb quenelle de caviar oscietra. Doncs bé, el maître li està transmeten diverses felicitacions de clients satisfets pels àpats del dia anterior. Es disculpa per fer-nos esperar i ens fa passar. Ens asseu a una taula per dos. Ens mirem la carta. Llarga, variada, farcida de plats interessants. Ens demanem una cervesa i un vermut per fer boca. Al final ens decidim. Comencem, Patri, per unes croquetes de rostit, que resulten fenomenals, contundents, amb escasa o nul·la beixamel, al punt de sal i combinant una textura cruixent exterior amb un interior melòs. Ens agraden tant que repetim. Jo em demano unes mongetes del ganxet amb rosta de cansalada. Les mongetes estan clarament dolces, cosa que arruïna el plat, i la rosta, tallada en brunoise té una textura massa dura i poc saborosa. El plat, sense ser dolent, resulta fallit. De segon ens demanem un cap i pota amb sanfaina. Boníssim. La samfaina té el punt de cocció adient, quan l'aigua de la verdura s'ha evaporat, els sucres es concentren i l'oli del fregit comença a separar-se. El cap i pota està al seu punt de textura, perfectament maridat amb la verdura. També ens demanem salsitxes de confiança amb salsa de sofregit. No recordo unes salsitxes de porc tan bones des de fa molts d'anys. Magres, saboroses, fines de sabor. El suquet, concentrat de tomaquet ratllat artesanalment, és escàs, però suficient. Un bon encert.
De postres ens demanem mel i mató, producte que aquí és d'una gran qualitat, i bunyols farcits de xocolata calenta, boníssims.
Café i tallat, als quals, la Casa, té la delicadesa d'acompanyar amb un orelló boníssim que no ens podem acabar.
Per beure ens prenem un cava Raventós l'Hereu.
Preu: 90 euros.
El Petit Comité passarà a ser un dels nostres restaurants de referència de Barcelona.