17/10/08

Restaurant Taktika Berri. Barcelona

Dia 17 d'octubre. Hem vingut a Barcelona per feina. A les dues de la tarde, després d'un matí una mica farragós, ens entaulem al Taktika Berri (carrer València, 169). Diuen que és el millor basc de Barcelona. No ho sé, no he estat en tots els restaurants bascos del Cap i Casal. De totes formes importa poc. Sempre que hi he anat he menjat molt bé. El producte és correcte, l'elaboració bona i el preu imbatible.
Som cinc a taula. Ens demanem quatre entrants: 1) amanida de tonyina, consistent en unes làmines fines de llom de tonyina amb unes penques de ceba tendra i tomàquet ratllat, tot amerat amb una vinagreta amb "Mòdena" (penso que del vinagre de Mòdena, encara que de vegades és de llocs tan poc típics com Múrcia, se'n fa un abús, la majoriade les vinagretes queden molt millor amb altres tipus de vinagres menys dolços i que et repeteixen molt menys), molt bona; 2) seitons fregits amb una allada pel damunt, perfectes; 3) truita de patata amb ceba quasi caramelitzada, petitona, fina, boníssima, però, alerta, abstenir-vos si no us agrada l'ou bastant cru; 4) truita de bacallà, també molt bona, però diferent a aquelles que prenem al País Basc, molt fina.
De segon, tronc de lluç a la donostiarra. Bona qualitat del lluç -ni de molt el millor que he tastat-, perfecte de cocció, encara que, pel meu gust, la fritada era massa abundant.
De postres uns canutillos de crema, molt justets. El canutillo estava massa flonjo. La crema era bastant ordinària. Cal canviar de proveïdor de rebosteria. La pastisseria Lis (carrer Calabria, 137 i Riera Alta, 19) seria una bona alternativa.
Per beure un criança de Rioja, de nova expressió, un Melquior Colección del 2004. Molt afruitat.
Tot plegat, 33 euros per cap. Hi tornarem.

1 comentari:

César García Pérez ha dit...

Carles, ahir vaig estar a les jornades del USID a la Universitat Pompeu Fabra amb la Mònica Rodon. A les 14 hores varem anar a dinar i realment varem trovar un petitisim restaurant que per 10€ tens un menu d'aquells 'sans' que realment t'enrecordes durant uns quants dies. Et deixo l'adreça donat que vaig agafar-ne la targeta pensan't en vosaltres. El restaurant es diu 'Caputxes' i es troba al carre de les Caputxes número 4, davant de l'església Sta. M. del Mar al barri de la Ribera (estació de Fraça).