18/4/09

Dia 17 d'abril. Nova York


Arribem a NY el dia 16/04. Un cop al Waldorf-Astoria ens donen habitació a la planta 41, al Towers, cortesia de ser Diamond de Hilton. La vista del Midtown des d'allà adalt és espectacular. També ens donen tickets d'esmorsar al Starbucks de l'hotel. S'ha perdut el glamour dels clàssics, però què hi farem? S'ha de reconèixer que el pastís cheese danish és boníssim. Sortim a passejar per la 5th avinguda i ens prenem dos hot dogs: quina delícia. No és ironia. Ja no me'n recordava el bons que són als Estats Units aquestes petites bombes de colesterol.
El dia següent (17/04) matinem. Starbucks i cap a B&H. Està a la 34 th west, amb la 9th av. Diuen que és la millor botiga de fotografia de NY. Quan entres dintre et convences que potser ho és. Tots els dependents són jueus hassidin, amb la kipa i els rínxols. Pregunto per la EOS 5D Mk II de Canon i em diuen que si la vull sense la lent del kit que no està en stock. Molt seriosos. No tracten de vendrem un altre producte. Professionals. La botiga és enorme i hi ha de tot (menys el que jo cercava) i a bon preu. Una mica decebuts passem per davant d'un BANANA REPUBLIC i em compro, de rebaixes, uns pantalons (talla 33-30, no me'ls caldrà portar a la modista) i una camisa. Passem per Times Square i ens entaulem a Rosie O'Grady's, (http://rosieogradys.com/)una Steak House que està en el número 149 th west de la 46th. Ens prenem una amanida caesar's a compartir (simple i perfecta) i una hamburguesa de la casa, 450 grams de carn de entrecot. Quina diferència amb els fast foods!
Ens en tornem a l'hotel a fer migdiada (aquí nap). Gran costum que ara que Patri està embarassada practiquem amb més assiduïtat. Sortim novament a les 17:00 i ens n'anem, xino-xano, fins a Times Square (està impossible de gent). Allí agafem a línia 1 cap al downtown fins la parada amb Franklin. Estem al cor de Tribeca. A aquestes hores molt avorrit. Fem temps passejant i a les 19:45 entrem al NOBU. El local és fosc. La decoració minimalista. El lloc, en resum, és acollidor. Ens deixem aconsellar pel cambrer. De primer ens prenem un Yellowtail fish amb jalapeños i fulla de sisho, un plat boníssim creació del xef Matsushita. Sensacional. De segon, un black cod with miso. El millor bacallà que ens hem pres a la vida. textura melosa. Sabor . Maridatge perfecte amb la reducció de miso. Hem vist la gloria amb aquest plat, també de creació (Paco i Ferran, atenció heu de provar això!). Després, ja completament sense control, ens passem demanant una tempura de gambes (bona) i de shiitake (bona també) i sushi:
4 peces de toro, molt bo
4 peces de maguro, bo
4 peces de sake, molt bo
4 peces de ebi, boníssimes, però massa grans per a un sol mos
1 california roll (6 peces), perfecte
1 special home roll (6 peces), absolutament negligible.
Hem demanat massa.
Per veure 2 KIRIN ICHIBAN i un aigua (de Fidji, quin esnobisme es gasten aquí).
No prenem postres. Són 220 dolars. Car però s'ho val, de debò. Hem pogut demanar quasi la meitat de menjar, però la gula ens pot.