19/4/09

Dia 18 d'abril. Nova York

Dia 18 d'abril. Ens llevem a les 8:00 i ens entaulem, per dir alguna cosa, a l'STARBUCKS de l'hotel. És el moment wifi (de franc) del dia. L'aprofito per escriure el blog del dia abans. Agafem el metro al 42th i ens plantem al 14th. Allí, entre la 6th i la 7th av. hi ha ADORAMA, una altra gran botiga de fotografia. Mala sort. Avui està tancat per descans setmanal. Seguint per la 14th en direcció oest ens apropem al Meatpacking District. Aquí han rodat mil·lers d'escenes de pel·lícules. Era el lloc de descarga i manipulació de la carn que els arribava a la ciutat de l'Oest. Avui és un altra cosa. Els magatzems de carn s'han transformat en restaurants chics i en botigues de moda. Patri està enamorada d'una dissenyadora que té l'única botiga a NY aquí: Diane von Furstemberg (DVF). A Madrid acabem d'obrir una botiga seva i a Barcelona Gonzalo Comella té peces de les seves col·leccions. Ens atenen de meravella. Els preus són com a Espanya però en dolars. Això vol dir un trenta percent inferiors. Patri es prova tres vestits. Són espectaculars dintre de la seva senzillesa. Se'n compra dos. Està pletòrica. Davant de DVF hi ha una botiga d'Stella Mc Cartney amb un aparador sorprenent: està tot ple de mascotes de plastic inflable i no es veu una peça de roba.
Se'ns han fet les 12:30 i anem a Balducci's (també al 14th). És un local singular on s'hi venen delicatessen i també hi pots comprar menjar preparat de qualitat. Ens comprem roast beef (bo), pollastre amb mantega (fluixet) i una quesadita. De postre pinya natural (boníssima).
Ens n'anem volant al Metropolitan. Tenim passis de fa dos anys. Ens estalviem 40 dolars. El Met està fins a la bandera. Anem directe a la pintura europea d'abans del XIX. Gaudim de les obres d'art durant més de dues hores. Com tenim un altre passi hi tornarem a veure els tresors, que són molts, de l'arqueologia egípcia, assiria, hitita ...
Baixem per Madison Av. La crisi està pegant molt fort. És dissabte la tarda i les botigues d'alts preus estan buides. TOM FORD, CHANEL, CALVI KLEIN, no tenen ningú comprant. Hi ha moltes botigues per a traspassar/llogar. L'única que està a tope és la sabateria de CHRISTIAN LOUBOUTIN. Que, pel que a mi respecta, es podria anomenar La Putin per l'estil. Sabates de dona a més de 1000 dolars. Anem a BARNEY'S. Sortim decebuts. D'allí passem a DKNY. Em compro una gabardina. Senzilla i barata. Patri es compra un parell de sabates rebaixades. Travessem de vorera i ens plantem a SHANGHAI TANG. Aquesta casa està arrassant a Àsia amb el seu estil oriental (colls nerhu, absència de botons ...). Patri es compra un vestit color cian preciós i una jaqueta de punt espectacular.
Arribem a l'hotel a les 20:oo i ens quedem fregits. A les 21:30 ens llevem i anem a comprar un entrepà de gall d'indi a un deli de la 5th av. Fi del dia.