30/12/13

Barcelona, dies 27, 28 i 29 de desembre

Anem a passar el cap de setmana a Barcelona. Dues nits al HILTON Barcelona, compres i gastronomia.

Dia 27 de desembre.

Arribem a BCN sobre les 18:00. Check-in i cap a l'Illa. Fem les compres de rigor (per als reis dels petits) i sobre les 20:00 anem xino-xano per la Diagonal fins al BUN SICHI. El més veterà dels japonesos de Barcelona (obert el 1991). Entrem, són les 20:30. Estan totes les taules reservades. Local petit amb barra. Allí està l'itamae, japonès autèntic. Ens demanem:
- Gyoza i arrós bullit, pels petits.
- Uns maki de salmó.
- Uns maki de salmó i alvocat.
- Uns California maki.
- Uns maki d'ebi en tempura.
- Nigiris de salmó i de gamba dolça.
- Un okonomiyaki.
- Un mochi de te verd i un de maduixa de postres.
- Dues cerveses i dues aigües, per beure.
Perfecta la cocció de l'arrós, com perfecte el seu amaniment(negligit en els restaurants japoxinos). Ideal la proporció arrós peix, aquest darrer impecablement tallat. Espectaculars, també, els mochi.
Defectes: la cervesa (nacional) està tèbia, i ens l'hem de servir en les mateixes copes 'anys setanta' que la resta de les begudes.
Som uns fans del Shunka i del Koy Shunka, però ara afegirem el BUN SICHI com un dels nostres japonesos preferits.

Tot plegat 92 euros.



Maki: salmó i salmó amb alvocat

Nigiris (ja me n'havia menjat un de salmó)

Maki de tempura de gamba

Mochi
Dia 28 de desembre.

Esmorzem al HILTON. El buffet no val molt la pena. Ha perdut molt els darrers anys.
Anem a donar un tomb pel Gòtic. Passejant pel Portal de l'Àngel ens trobem amb Helena i Maite, amiguíssimes de Patri. Quina casualitat.

Anem a dinar al BAR TOMAS (carrer Major de Sarrià, 49). És la una hi ha una cua enorme per entrar. Ens esperem. Fa quasi vint-i-cinc anys que no tasto les seves patates. Quan estudiava dret a la Central un dia per setmana, el meu amic Josep, JJ i jo mateix ens escapolíem a degustar aquesta senzilla delícia.
Ens entaulem en un racó. Dues de braves, una de croquetes, una d'ensalada russa i una de fuet, amb dues cerveses i una llimonada setze euros. Un regal. Els hauria pagat per una de les patates. Toves, quasi mantega fosa, un pel torrades de l'exterior, una mica olioses, amb una salsa amb pebre roig picant i un allioli amb sabor. Un plat de primera. No sé si són les millors del mon, però sí que us puc dir que són les millors que jo he provat.
Patates braves del Bar Tomàs
Per acabar de dinar, pugem fins al número 92 del carrer, allí està IL PANINO SILVESTRE. Ens cruspim dos paninos, el cicciolina (amb porchetta i scamorza) i el bellina (el clàssic, amb stracchino, pernil dolç i ruca). Boníssims els dos. Per beure, una cervesa Peroni (mitja pinta), un aigua Pann. Acabem amb un espresso. Tot per 18 euros.



Piadina d'stracchino amb pernil i ruca