14/4/11

Dia 13 d'abril, Bali

Després d'esmorçar, ens trobem amb el guia al hall de l'Hotel. Avui, és la darrera de les jornades de ruta. El dia comença assolellat, com els anteriors. Primer ens aturem a Kehen. El temple està tranquilíssim. Téns la sensació, com en tots els anteriors, que de no tenir-ne cura habitualment, en poc temps se'ls engoliria la selva, fins aquest nivell és de feréstega i exuberant la vegetació de l'Illa.
Ens aturem, a continuació, al poble de Perglipuran. És fantàstic: ben conservat, amb les cases típiques del país impecablement mantingudes. Prescindim d'entrar en cap casa particular, malgrat que la gent t'ho ofereix. El guia ens diu que no hi ha cap problema en fer-ho, però que tot té un preu, i que els propietaris maldaran per vendre't alguna cosa.
La tercera parada és al temple de Besakih, en plena muntanya. Trisno l'anomena el temple mare. És a dir, el temple de tots els temples. El més sagrat. Certament val la pena fer més de dues hores de carretera des de Nusa Dua per veure aquesta meravella. Tot espiritualitat. Moltes dones porten ofrenes, i jo aprofito per fotografiar-ne alguna. Quan ja ens n'anem, comença a diluviar. Sembla que els cels s'hagin esfonçat. Trisno porta dos enormes paraigües que no ens lliuren de posar-nos bastant xops. Agafem el cotxe i a pocs quilòmetres torna el sol.
Parem a menjar a un buffet balinès, el Lereng Agung Restaurant. Bon menjar balinès a preu de guiris (264.000 RI). La vista de les terraces d'arròs són paradissíaques.
Fem ruta fins a Klung Kuag Kerha Gosa, on el rei i els seus ministres impartien justícia.
Arribem a l'Hotel sobre les 18:30. Ens arreglem i ens anem a fer un cocktail al hall. Per als membres del Club és gratis de 17:00 a 19:00. Fem un parell de Singapore sling, bastant acceptables. Ens treuen uns canapès per acompanyar. Realment és el millor hotel en el qual ens hem hostatjat. La cirera del pastís: tenen cava de cigars. Si no fos un hotel americà, i els hi fos d'aplicació la Llei Helms-Burtton, us diria que tenen un ampli assortiment de Cohiba, Partagás, Montecristo i Romero i Julieta. Demà no em fumaré uns d'aquest deliciosos puros cubans que no tenen a l'Hotel.