12/4/11

Dia 11 d'abril, Bali

Ens llevem aviat. El guia ens espera a la porta de l'hotel a les 9:00. Fem ruta cap a Goa Gajak, un lloc paradissiac amb un buda de pedra enorme destruït per un terratrèmol. Les restes estan per terra, plenes de molsa. Fem les fotos de rigor entre pluja i pluja. Malgrat que estem a l'estació seca ens plou tres o quatre cops al dia. Són xàfecs de menys d'un hora de durada, però torrencials. Trisno es queixa del canvi climàtic. Diu que fa més d'un any que els plou a diari i molt. N'està tip d'aigua. Nosaltres ho trobem fins i tot simpàtic, perquè com no plou tot el dia tu, turista, pots fer vida normal.
Després, tot pujant al nord de l'Illa, parem a les terraces d'arròs de Tegalagang. El guia ens diu que recullen tres collites d'arròs a l'any. Déu n'hi do!
Passem pels monuments reals de Gunung, on coincidim amb un autobús ple d'espanyols.
Continuem ruta fins a Pura Tirta Empul. Es xocant veure la gent del país submergint-se en fonts d'aigua sagrada per purificar-se. Com els altres llocs que hem visitat, espectacular.
Fem via fins a Kintamami, on dinem en  un buffet balinès. Boníssim. 230.000 RI amb un  litre de cervesa Bintang i un suc de síndria.
Acabem la jornada a Ubud. Una ciutat acollidora. Amb turisme, però molt menys que la nostra estimada Kuta.Visitem Pura Taman i Saraswati, residència oficial del Rei.
Són ja les 18:00 i ens queda una  hora i mitja de carretera fins l'hotel.
Demà hi haurà relax i aquesta vegada no hi haurà bloc.
Dimecres 13 tornem a fer ruta amb Trisno. Ja us contarem