2/6/13

2 de juny de 2013. Segon dia a Shanghai

Ens despertem tardíssim. Són les 9:00. El jet lag ha estat horrorós. Ens en vam anar a dormir a les 20:00 i a les 24:00 estàvem els quatre desperts. Vinga a jugar i riure i veure Rio a l'Ipad fins les 3:00.
Esmorzem a la planta executiva del Hilton. El buffet habitual; molt bo. Només dos dels cambrers estaven fa 11 mesos. La resta són nous. Així és Xina. Tot canvia. Mentre els petits es prenen uns cereals.


Sortim a les 11:00 cap a People's Square. El taxi costa 20 CNY. Després de passejar-hi amunt i avall durant més d'un hora no trobem les reunions de pares alcavots. Una mica decebuts anem a donar un tomb per Nanjin dong Lu. Agafem un dels trenets ridículs per a turistes, per 5 CNY per cap. Comprem pollastre a Ji Guang, i dinem per 26 CNY, i dues llimonades al Seven Eleven, per 11 CNY.

Passem pel Raffle's City i hi fem un tomb. Ens prenem dos happy lemon de llimona amb te oolong.

Anem a buscar l'escola de l'Oriol al 71 de Huating Lu. Està a la vora de l'hotel.



Fem una cervesa per Julu i tornem. Hem quedat amb el Nil i quasi fem tard. Un vint per cent de les botigues de la zona han canviat en onze mesos. Dinamisme xinès.

Nil és puntualíssim. A les vuit clavades ens espera al lobby de l'hotel. Ens presentem i anem directe al buffet lliure del Hilton. Mentre devorem els plats que ens anem servint, Nil ens explica històries  (que n'és de bo explicant històries!) de la seva curta, però apassionant vida: estada de dos anys a Shanghai pels seus estudis de camins, viatges per les Filipines, travessia de Vietnam en moto ... Reconforta trobar-te persones al començament de la vintena tan madures i, a l'hora, tan vitals. Se'ns fan les 22:30 i els petits no paren de molestar. Ja és hora de portar-los a dormir. Ens acomiadem del Nil i quedem, sense concretar, per acabar de parlar.