18/6/13

18 de juny de 2013. Shanghai, divutè dia

Ens llevem, com habitualment entre setmana, sobre les 7:00. Esmorzem al HILTON. Els pain au chocolat estan boníssims. Sortim cap al col·legi. Fa sol i molta calor, però menys que ahir. Deixem a l'Oriol. Aquest col·legi és una passada. Fan netejar les mans als nens a l'entrada, i una infermera els mira la gola i els pren la temperatura. La professora de xinès, la Nina, i la d'anglès, una nord americana que respon al nom d'Annie, són un encant. Oriol les adora. El carrer, Huating, es posa infernal per al trànsit rodat. Els pares, les mares i les ayi (les minyones) mal aparquen els cotxes per la via, ja de per sí prou estreta. La directora diu que l'Oriol és molt intel·ligent, però segur que això ho diu a tots els pares.

Taxi fins a 3Yeh optical market, un cluster d'òptiques i d'aparells de fotografia junt a l'estació central de Shanghai. Patri es fa dues ulleres graduades per 750 CNY (uns 90 euros, 45 cadascuna). Les té fetes en uns vint minuts. Espectacular la vitalitat d'aquesta ciutat.


Taxi fins Tiangsifan. Ens perdem durant dues hores pels seus carrerons.

Anem a dinar a La Taverna. Avui em demano uns trenette al pesto. Autèntics, amb patata i bajoca (mongeta verda). Molt bons.


Anem a buscar a l'Oriol a les 15:45 i ens n'anem a passejar per Fumin. Mirem els preus per a fer-nos un massatge de peus. Esperem que no ens ofereixin sexe, com em va passar l'any passat a mi.

Jugant al xiangqi
Taxi fins la terminal de creuers de Huangpu. És una zona hipermoderna i tranquil·líssima al costat del riu. L'any passat ja ens va agradar molt, però estava tan buida com Ciudad Valdeluz. En 11 mesos ha guanyat una mica d'ocupació.