12/6/13

12 de juny. Shanghai, dotzè dia.

Ens despertem sobre les 8:00. Quedem amb Shanshan a les 9:00 al lobby de l'hotel. Avui és el seu darrer dia a Shanghai. Té el vol a les 14:00. Ens diu que el mes de gener estarà a Tarragona per temes de la tesi, que versa sobre la lexicologia popular espanyola. Ens diu que al maig es casa i que ens convida a la seva boda. El nuvi és un uròleg de Dalian. Set dies de feina a la setmana, amb deu dies de vacances l'any, que no s'agafa perquè ningú a l'hospital s'atreveix a demanar-les. Tot plegat per 8.000 CNY al mes (uns mil euros). I a Catalunya ens queixem de la crisi!

Anem a esmorzar a la cafeteria Sunflower de Anfu Lu. El millor bagel de salmó que m'he pres en la vida. Menys espès que el que et pots prendre a Nova York. Més lleuger i amb menys salmó. Un cafè exprés de meravella. Uns 70 CNY per cap. Car, però molt bo.

Anem a l'hotel a fer el check-out de Shanshan i l'acompanyem a l'estació de metro. Ens acomiadem fins al gener i agafem un taxi fins a GAP de Jin Ling Lu. Comprem roba per als menuts. Passegem una estona per Nanjin Lu. Trobem a un individu fent una pintada, davant d'un grup de gent que se'l mira atònit. Haurem d'arribar a Tarragona per a què Song ens tradueixi el que hi diu.



Comentem amb Patri que, potser, es noten els efectes del conflicte diplomàtic xino-japonés per les illes Senkaku, per als japonesos, Diaoyu, per als xinesos. La cadena Choco cro i la Mister donut, ambdues de capital japonès, han plegat veles de Shanghai, i el yakult, un iogurt líquit japonès molt venut a Xina, ha desaparegut del buffet del HILTON.

Tornem a l'hotel perquè els dos dracs estan dormint. Mentre descansen els menuts, nosaltres aprofitem per a llegir una mica. He acabat el llibre que em va regalar Patri i m'estic llegint el de tributs a la Xina. Molt interessant!. Quan es desperten els menuts, allà per les 17:30, ens n'anem a Suzhou Creek a passejar una estona. Suzhou és un rierol que desemboca en el Huangpo. Rierol és un dir, ja que impressiona bastant més que l'Ebre quan va crescut. Fem moltes fotos de la zona, que sembla predestinada a ser víctima d'un creixement urbanístic foragitat.




Quedem per dinar amb el Nil, demà a les 13:00. Ens ensenyarà el seu pis i ens convida a dinar a un restaurant de Yuyuan Garden. Pot ser un dia molt interessant.