5/6/13

5 de juny de 2013. Cinquè dia a Shanghai

Ens aixequem aviat, sobre les 7:00. Esmorzar i viatge a peu fins el Victoria Kindergarten. Deixem a l'Oriol i taxi fins l' M50, a Moganshan Lu (M50). És un cluster d'artistes i galeristes sensacional. Ens hi passaríem hores mirant i remenant. Entrem a l'espai EPSON on hi ha una exposició d'un fotògraf japonès, NAOHISA HARA. Fotografia en blanc i negre, anys setanta, a Europa. Espectacular. Passejant coneixem a Weiping, una pintora local, l'obra de la qual ens encanta. Ens passem mitja hora parlant amb ella. Dubtem si compra-li alguna cosa. D'entrada ens quedem el catàleg per 50 CNY. Ja hi tornarem.




Se'ns ha fet les 12:30. Taxi fins a Fumin. Anem a la llibreria GARDEN BOOKS, al 325 de Changle Lu. És petita, però encisadora. Em compro un llibre de la Wolters Kluwer i Deloitte sobre tributs a la Xina (ho reconec, sóc un freaky) i Patri em regala "The chinese way in business" de Boyé Lafayette de Mente. Aquest darrer pinta molt bé. Ja us aniré explicant. Després dinem a La Taverna. Un italià autèntic (el cuiner i propietari ho és). Menjar saborós, de qualitat i a bon preu. Amanida, minestrone i spaghetti all'amatriciana, un espresso (curt, de Illy) i per beure cervesa Tsingtao, tot plegat per 176 CNY els dos (uns 22 euros). Ja vam conèixer el local l'any passat i ens va agradar molt. El lloc és petit i acollidor.

Tornem al HILTON a descansar. A recepció ens diuen que ja han arribat els llibres de xinés que ha encomanat Song. Per 174 CNY tenim un munt de llibres de contes animats. Amb aquesta quantitat a Catalunya ens en donarien com a molt un.


Anem a recollir a peu a l'Oriol i en taxi fins al Bund (30 CNY la carrera). Ens passegem tot el Bund fins al pont de Waibadú i passem a Yuanmingyuan Lu, un carrer cuidadíssim al darrera del Bund. Fem fotos de bodes i, també, de models que estan fent campanyes publicitàries. Coneixem una tècnica madrilenya-xinesa que està fent un spot per al TAOBAO, l'eBay xinés.










Tornem a sopar a l'hotel. Ha estat un dia intensíssim.