20/6/13

20 de juny de 2013. Shanghai, vintè dia

Ens despertem sobre les 7:00. Ha refrescat. Abans d'esmorzar, i donada l'enveja que ens van fer les xineses ballant als parcs a les 9 del matí, decidim ballar una mica de gangnam style.


Avui em trobo completament recuperat. Serà un bon dia. La temperatura acompanya. Uns dotze graus menys que ahir. Deixem a l'Oriol a l'escola i taxi fins al Bund. El passegem tot i donem el tomb per Yuanmingyuan. Com no pot ser d'una altra forma, està ple de parelles de nuvis fent-se el reportatge fotogràfic de la boda.

Ens aturem al Shanghai Rose, una casa amb barreja d'estils, barroc victorià i eduardià. La decoració interior és molt kitsch. Ens decidim a fer un cafè i un cafè gelat. Tot plegat 85 CNY. Car, però el lloc paga la pena.

Pugem a fins a Nanjin Dong Lu i hi passegem una estona. Quan se'ns fa la una, agafem un taxi fins a Fumin (número 177). Ens entaulem al MAKOTO, el japonès que ens té el cor robat. Taula de sushi i gelat de té verd. Boníssim, com sempre.

Ens n'anem al OASIS, casa de massatges del carrer Donguu (número 30). Ens fem un massatge de peus d'una hora. Sensacional. Quasi ens adormim. Patri i jo a la mateixa sala. Són 89 CNY per cap (poc més d'11 euros).

Indicacions claríssimes a Chanshu Lu
Anem a buscar a l'Oriol i ens n'anem a passejar per Nanjin Oest, la part del luxe. Passem pel 66 Plaza, i mirem la flagship store de Louis Vuitton.

Quin crack l'escaparatista de Louis Vuitton

Tornem a l'hotel a sopar.

Voldria comentar un parell de coses de l'espai públic de la ciutat que m'han sorprès positivament:

1- Els jardins estan perfectament cuidats. Equips de jardiners es passen el dia podant, esporgant i escombrant. La ciutat sencera és un jardí.


2- És una de les ciutats que conec més ben adaptada per a la mobilitat dels discapacitats (i dels pares amb nens). Voreres rebaixades, passos elevats amb ascensors, paviment especial per a invidents ...