11/6/13

10 de juny. Shanghai, desè dia

Ens despertem a les 7:00. Esmorzem i portem a l'Oriol a l'escola. Els carrers semblen estranyament vuits. Arribem a l'escola i està tancada. El conserge ens diu que hi ha tres dies de festa nacional i que no obren fins dijous, dia 13. No en sabiem res. Agafem un taxi i ens plantem a 1933-Lao Chang Fang. És una construcció de formigó armat dels anys 30, amb un disseny fantàstic, ple de ponts i galeries interiors. Ara, profundament rehabilitat, està ocupat per restaurants, cafeteries, clubs i estudis de disseny. Ens encanta. A les 9:00, quan arribem no hi ha ningú, com es pot veure a les fotos.





Tornem a l'hotel sobre les 12:00 per a esperar a Shanshan. A la 13:30 arriba a l'hotel. Fem el check-in i ens n'anem a dinar a LA TAVERNA, a Fumin Lu. Plat d'amanida, sopa de carabassa (boníssima) i uns spaghetti (bolonyesa per a Shanshan i per a mi i amattriciana per a Patri) per 210 CNY. Sortim en taxi cap a Pudong. Shanshan sempre porta propostes bizarres. Ens du a un soterrani, al costat del centre de convencions, on et pots fer fotos estranyes. A les parets hi ha pintures, en realitat el que els francesos anomenen trompe l'oeil i els espanyols trampantojo, que donen una sensació de tres dimensions bastant potent.



D'allí saltem al SHANGHAI FASHION CENTER, que és un outlet, tipus La Roca Village, ubicat en una instal·lació fabril rehabilitada. Està al costat del Huangpo, amb unes vistes formidables.



Anem a canviar-nos a l'hotel. Shanshan ens convida a un buffet japonès, on per 300 CNY per cap pots menjar tot el que vulguis de plats japonesos, a triar entre els d'una amplíssima carta. La veritat és que la relació qualitat preu és altíssima. Algun dels plats està realment bo.













Tornem a l'hotel a quart d'onze.