4/6/13

4 de juny de 2013. Shanghai quart dia.

Ens despertem a les 7:00. Esmorzem a l'hotel. Bé, com sempre. Ens truquen de British Airways per dir-nos que han trobat el cotxet dels petits i que avui ens el faran arribar. llàstima perquè ens estàvem posant forts traginant els dos dragons per la ciutat.

Deixem a l'Oriol a l'escola. Anem a Julu amb Fumin Lu hi ha una "botiga Apple" (dubto que sigui el servei oficial, no crec que tinguin cap tipus d'acord amb la companyia de Cupertino) i demanem un pressupost per a què ens arreglin l'iPad2 que se'ns va trencar l'any passat a HK. A Tarragona el servei oficial ens demanava més de dos-cents euros per canviar el vidre. L'indi del carrer Comte de Rius ens en va demanar 150. Aquí ens ho fan per 600 CNY, uns 75 euros. A migdia diuen que el tindrem. A veure.


Tot seguit agafem un taxi fins a Tienzifang. És un petit conjunt de carrers amb una personalitat molt marcada: galeries de fotografia, venda d'art, souvenirs, petits restaurants ... Molt visitat pels turistes, però amb bastant d'encant, encara.



Caminem fins Bridge 8, un cluster de disenyadors, arquitectes i artistes. Donem un cop d'ull i li fem unes fotos.

Se'ns fa la una. Taxi fins a Fumin. Allí hi ha un japonès autèntic (retaurant MAKOTO, 177 de Fumin Lu). Família de tres generacions de Nagoya. Un sushi de primera. Ens demanem el set de sushi del dia. Boníssim. Amb una cervesa Kirin i dos gelats de te verd. Tot plegat 180 CNY entre els dos. Baratíssim.




Anem a buscar l'Oriol i d'allí a recollir l'iPad2. El provem i va de cine. Perfecte.
Tornem a l'hotel i ens n'anem a la piscina. Ens hi estem gairebé hora i mitja. L'Oriol va perdent la por a l'aigua. La Marina no.
Ens ha arribat el cotxet i està en perfectes condicions. Ho celebrem sortint a donar un tomb pel parc de Jing'An. S'hi està de cine.
Tornem a l'hotel i sopem uns deliciosos wanton de gamba, uns rotllets d'ànec lacat i unes patates fregides, regat amb un cabernet australià. Tot cortesia de l'executive lounge de Hilton.




Ens posem al llit a llegir la premsa que, gratuïtament, ens porten cada matí a l'habitació. Al marge de diversos escàndols d'adulteració alimentària (un referent a  fideus amb alt contingut de formaldeid), de les poques armes nuclears que tene a la Xina amb comparació amb les altres potències nuclears, etc, el China Daily d'avui informa que, d'acord amb un estudi (Hurun Report i International Luxury Travel Market Asia),  els xinesos són els turistes que més gasten en compres a l'estranger, al voltant de 1.139 USD per viatge i per cap. Ho atribueix a què els preus dels productes de luxe estan més cars a Xina, entre un 30 i un 70 per cent més. Entre les 10 primeres destinacions no s'esmenta Espanya. Ho sento Mariano!