16/6/13

16 de juny de 2013. Shanghai, setzè dia.

Ens aixequem sobre les vuit. Llueix un sol molt benvingut. Fa calor; xafogor, diria. Esmorzem i agafem taxi fins al Shanghai zoo, a Hongquiao. Són 36 CNY de taxi. El zoo està fins la bandera de xinesos amb els seus fills. No es veuen occidentals. Passegem durant més de tres hores pel recinte, que és enorme. Com tot els espais púbics de la ciutat està cuidadíssim i perfectament adaptat per a qui viatgem amb nens.



Taxi fins l'hotel. Dinem una mega pizza a PIZZA PLAZA, a Changshu Lu. La de 18", margarita, costa 119 CNY. N'hi ha de fins 28 polzades, enorme. No ens l'acabem tota i ens fan un pet bag.


Descansem una estona a l'hotel i ens n'anem a Xintiandi. Li comprem una samarreta de Doraemon a la Song.  Li farà molta il·lusió. Caminem fins a Huaihai. Ens desviem una mica fins l'encreuament entre Yan'An i Chengdu. Fem una foto a un pilar de la via elevada (el pilar dels nou dragons, li diuen). Un taxista ens va dir, via traducció de Shanshan, que, quan van fer l'overpass de Yan'An, aquest pilar se'ls esfondrava contínuament. Els enginyers no hi trobaven cap explicació tècnica. Així que, molt xinès, van cridar a un monjo budista que desprès del preceptiu estudi va determinar que allí hi dormia un drac. Llavors, va aconsellar que folressin el pilar amb dracs. I aquí el tenim, l'únic pilar amb dracs de la ciutat.



A Huaihai ens prenem un Happy Lemon (moment Happy Lemon del dia) i comprem unes Crocs a Marina.


Tornem a l'hotel.