10/7/12

10 de juliol. Shanghai. Onzè dia

Ens despertem a les 6:30. Esmorzem a l'hotel i deixem a l'Oriol al col·legi a Changle Lu. Avui torna a fer molta xafogor.

Agafem un taxi que ens deixa al temple del Buda de Jade. És un temple budista força freqüentat per fidels i turistes. L'entrada  costa 20 yuans per cap. Val la pena.


D'allí agafem un altre taxi fins Mohanshan Lu. Allí, a un lloc anomenat M50 (M50), han montat un cluster de galeries d'art. N'hi ha una gran quantitat de petites galeries, en un ambient tranquil que convida a la contemplació artística.


Entrem a una desena de galeries. El que veiem ens impressiona. Us deixem una obra de cadascun dels tres dels artistes que ens han agradat més.

Qiu Sheng Xian

Guo Qipeng

Shi Jian

Els preus dels grans formats no baixen de 20.000 euros (en algun cas arriben fins als 60.000 euros). No està mal! Però l'obra que hem vist és sensacional.

Taxi fins el col·legi. Recollim a Oriol i tornem a Wujiang Lu. Ahir no va menjar gaire i allí li comprem un dònut, que es cruspeix amb fruïció. Tot seguit ens prenem quatre happy lemon, de llimona i de té amb llimona. Estem assedegats!



Caminem uns tres quilòmetres fins a Nanjin Lu  Est (la part de vianants). Hi venen un pollastre fregit (especiat amb bitxo i canella) que li encanta al menut.



Són les set. Portem 12 hores de moviment. Tornem a l'hotel a sopar.

PS: He canviat moneda al CHINA CONSTRUCTION BANK. El canvi ha estat de 7,53 yuans un euro. Al mateix banc, i tot seguit, he tret diners amb la VISA Electron. El banc espanyol  m'ha aplicat, contant la comissió, el canvi 7,69, un 2 per 100 més barat. Curiós no?

Llegit al Shanghai Dailiy:

1- A Shanghai porten dos mesos bastant dolents en la venda de pisos, però segueixen construint.
2- Sembla que els xinesos aprecien especialment les babysitter filipines. Hi ha xarxes de falsificació de visats per a encobrir aquestes residents il·legals. Xina ja no és le que era.
3- Als rius de la vora de Shanghai s'han produït diversos atacs de piranyes, sí piranyes. Sembla que alguns brètols que les havien comprat a botigues d'animals les han soltat directament al riu.