19/7/12

19 de juliol. Shanghai. Vintè dia

Estem a l'equador del viatge. Ens queden deu dies a Shanghai i se'ns està fent molt, però que molt, curt.
Esmorzem a l'hotel. Deixem a l'Oriol a l'escola. Pel que sembla no solament el seu mandarí està molt millorat (ens ho va dir Shanshan, que n'estava molt sorpresa), sinó que comença a ser fluït en anglès (segons Margaret, la seva professora australiana).

Agafem taxi cap a Duo Lun Lu, És una zona plena d'estàtues de bronze de referents culturals (especialment escriptors) que hi van residir.


Passem al parc de Xu Lun, que rep el nom d'un escriptor, pensador i activista xinés. Està a vessar de gent ballant, fent taichi, jugant a les cartes ... i només són les 9:30. Ens hi passem un parell d'hores fent fotos dels personatges que hi circulen.


Taxi fins a Maoming Lu. Patri es compra, per fi, el cheongsam. És llis. De color negre. Està guapíssima.
Anem a peu per Huai Hai Lu. Entrem a Louis Vuitton. Botiga enorme. Fa dies que s'anuncia a la ciutat la inauguració de la seva nova flagship al 66 Plaza (al 1266 de Nanjing Lu). Obra dels arquitectes Kohn, Pedersen & Koch. Acabat el 2001, el complex és de línies elegantíssimes. Anem fets uns pollosos, però les dependentes de LV ens assalten amb atencions. Xafardegem una mica i ens n'anem sense comprar res.

Anem a dinar a Makoto, al número 177 de Fuming Lu (www.lunalunanetwork.com/makoto). És un japonès autèntic. La mestressa (una iaia molt agradable) i el maitre (el seu fill) són japonesos, de Nagoya. Ens demanem un set de sushi. Boníssim. Per 80 yuans tens uns makis i uns nigiris, una sopa miso, el flam salat amb bolets i carn (el chawan mushi) i una amanida. De postre, gelat de te verd. Una bona trobada.


Sortim a recollir al menut. Passem un moment per l'habitació de l'hotel per a refrescar-nos. Taxi cap al bund. Fotos nocturnes de l'skyline de Pudong.