26/7/12

26 de juliol. Shanghai. Vint-i-setè dia

Com de costum entre setmana, ens despertem a les 6:30. Dutxa, bon esmorzar i al col·legi. Avui fan la festa de final de semestre, si bé demà encara hi ha classe.

Agafem un taxi fins a Xinhua Lu. Ens ho va recomanar Shanshan. Són unes petites illes de xalets amb jardins. Els van construir expatriats occidentals a principis del segle XX. Són cases d'estil espanyol, alemany ... Un petit oasi de pau dins d'aquesta mogudíssima ciutat.

Casa d'estil alemany. Xinhua
Agafem un altre taxi fins a Tian Zi Fan. Més fotos. Patri compra un borso per a regalar. Regateig. Descompte del 50 per 100 sobre el que marca a l'aparador.


Passem a l'enorme Mall que hi ha al davant. Dinem a Carl's Jr. Patri una doble hamburguesa, jo pollastre fregit. Ens comprem una maleta gran. Per a variar, a la botiga no poden passar la VISA. Estem tenint problemes a pràcticament totes les botigues a l'hora de pagar amb VISA. Per molt que a totes l'acceptin, la targeta amb xip els dona dificultats. Al final o no comprem o ho fem pagant en efectiu. Un altre dels problemes a l'hora d'efectuar pagaments està en què, malgrat que el bitllet més gran que ha emès el govern xinès és de 100 yuans (uns 13 euros), els taxistes no tenen canvi. Derivat del poc valor facial del paper moneda, ens trobem a totes hores camions blindats d'empreses de seguretat recollint diners dels comerços. Les transaccions de diner efectiu entre bancs han de ser un malson! Sembla que el govern està estudiant emetre un bitllet de 500 yuans. Crec que els hi fa falta.

Ens anem a recollir al petit. S'ho ha passat genial a la festa de comiat. Tornem a l'hotel. Piscina i sopar.


Lucy. Professora de xinès
Margaret. Professora d'anglès