9/7/12

9 de juliol. Shanghai. Desè dia

Ens aixequem a les 6:30. Dutxa, esmorzar i al col·legi. Deixem a Oriol i agafem un taxi fins al mercat d'antiguitats a Dong Tai Lu (14 yuans, la carrera). Ens decep. Són un conjunt de paradetes amb productes de tercera categoria i males imitacions. Continuem per la torre Dajing (la poca muralla clàssica que queda a la ciutat) i el temple Baiyun. Fem ruta fins al temple de Confuci de Wen Miao (10 yuans per persona l'entrada). Una preciositat. Tranquil. Espiritual. No hi massa visites, el qual ens permet de fer fotos amb tranquil·litat.


Els devots escriuen els seus desitjos amb cartolines. Les pengen en aparadors de fusta o en arbres del jardí.


Des d'allí tornem a la ciutat antiga. Descobrim Wen Miao Lu, ple de botigues per a otakus. Farcides de ninots de manga i anime.

Els barris antics estan sent devorats per construccions horroroses d'habitatges unifamiliars i macrocentres comercials. Ens recorda la bombolla immobiliària espanyola. També ens la recorda la quantitat de sucursals bancàries que hi ha per tots els carrers i carrerons de la ciutat.


Mengem ràpidament una mica de pollastre al KFC. Agafem un taxi i tornem a emprovar-nos els vestits. Patri es fa dos trajes-jaqueta per 1.200 yuans (75 euros cadascun). Dijous ho passem a recollir.

Recollim a Oriol i ens n'anem a l'hotel. Descansem una hora i tornem al carrer. Passegem per Julu Lu, Changle Lu i Xinle Lu. Aquests darrers plens de botigues amb encant, algunes de molta classe. Moda occidental, xina, japonesa i coreana (del Sud, s'entén).

Quan tornem a l'hotel, veiem que Shan-Shan ens ha enviat un mail en el qual ens diu que vindrà a Shanghai el diumenge i que s'estarà amb nosaltres  fins dimecres. Tenim moltes ganes de veure-la. A veure que ens explica!