5/7/12

5 de juliol. Shanghai. Sisè dia.

Deixem a l'Oriol al col·legi. Són les 8:30, as usual. S'abraça a la directora, que ens diu que és molt carinyós. L'han posat a un altre grup de nens, de la seva edat. Canvi de professors també. Ve la Lucy, la professora de mandarí. Li salta als braços també. En aquesta escola bilingüe tots són molt agradables. Al menys així ho semblen.

Tornem a l'hotel i descansem fins les 10:30. El Shanghai Daily anuncia cinc dies més amb màximes d'entre 37º i 38º C. Amb aquestes temperatures hem de dossificar l'esforç.

Agafem forces i sortim. Taxi fins a Metro City. És un megacentre comercial a Caoxi-bei Lu. Hi fem un volt. Trobem una cafeteria Choco-Croc. Són de Harajuku, Japó. Els vam descobrir al seu país d'orige ja fa uns quants anys. Fan els millors crusants de xocolata que hem provat mai. Anem a dinar una super hamburguesa a Carl's Jr. Fantàstica. Enorme. Dues de dobles, amb coca-cola i patates per 86 yuans (uns deu euros els dos).

Tornem a Choco-Croc que està al costat i, ara sí, ens cruspim cinc crusants de xocolata amb un cafè gelat gran. Tot per 60 yuans.

Se'ns fa tard i anem a recollir a l'Oriol. D'allí un taxi fins al 580 Market. Al costat de Nanjin Lu. És el lloc de les compres barates, dels borsos de falsiqui, dels Trolex; dels G. Armari i dels Lluis Puton. És bastant paradigmàtic l'aparent esforç del govern xinés per netejar la seva imatge de tolerància amb les falsificacions amb el que et trobes aquí. Mireu si no l'anunci en defensa de la propietat intel·lectual/industrial i les falsificacions que s'hi apilen al davant.



 Hi ha bastants d'occidentals comprant per les botigues. Són dotzenes de parades, una al costat de l'altra, en quatre pisos d'alçada. Patri es compra tres ulleres. Dues de graduades i unes de sol. En vint minuts estan llestes. Després de regatejar molt, tot plegat, 1237 yuans (150 euros). La sensació és que podriem haver collat més.

Caminem tot Nanjin Dong Lu.

Oriol se'm queda adormit als braços. El trajecte es fa difícil perquè anem carregats amb motxilla, compres, nena ... Comprem pollastre fregit a una parada on hi ha cua. Serà el sopar de l'Oriol i el nostre (26 yuans). A Mister Donut li comprem un donut ensucrat. Són les 19:30 i ens n'anem a l'hotel.