15/7/12

15 de juliol. Shanghai. Setzè dia

Ens despertem sobre les 8:00. Fem una mica el dropo a l'habitació. Fa sol, però la temperatura ha baixat apreciablement. Esmorzem fort (el salmó i les napolitanes de xocolata del Hilton són formidables, i a més a més tenen oli verge d'oliva italià!). Sortim al carrer a les 10:00. Agafem un taxi fins a Longhua. Veiem a la gent practicar taichi als parcs.


Un cop allí, visitem museu-cementiri dels màrtirs de Longhua. Eren membres del partit comunista xinés que van ser torturats i assassinats pel Kuomintang. Les estàtues, d'estil del realisme socialista, i la propaganda antiimperialista que penja de les parets ens transporten a temps pretèrits.


Després passem a visitar el temple i fem unes fotos de la pagoda (aquesta no és accessible si no ets un han).


A continuació agafem un altre taxi fins a la plaça del Poble, al Museu d'Art de Shanghai, al 325 de Nanjin Lu (10 yuans cada entrada). Hi ha una exposició col·lectiva a la planta baixa molt interessant. Ens hi passem ben bé dues hores.

Yang Canjun
Jin Yanping
Tong Yanrunan
Zhou Xiaosong

Dinem (és un brunch, que aquí estan molt de moda els caps de setmana) al restaurant de la sisena planta del Museu. Compartim una amanida de gambes, de primer. De segon, Patri es demana una hamburguesa de wagyu australià amb foie; jo, una tagliatta de vedella amb verdures a la planxa. Per beure, una Tsing-tao. Total 459 yuans.

Tornem passejant a l'hotel. A les 19:00 truca Shanshan a l'habitació. L'anem a rebre al lobby. Està guapíssima. Oriol la reconeix i ella s'emociona. Baixem a sopar al buffet de l'hotel. Xerrem fins l'hora de dormir.