30/7/12

30 de juliol. Hog Kong. Primer dia

Ens despertem a les 6:00. A les 7:00 estem dutxats i esmorzats. El personal de l'hotel, que ens ha vist a Patri i a mi per separat durant un mes, se sorprèn al veure'ns junts i amb dues criatures. Tots ens feliciten pels fills amb els "ulls tan grans" que tenim.

A les 8:00 agafem un taxi cap a la Terminal 2 de l'aeroport de Pudong. 177 yuans. Bastants menys que a l'anada. Volem amb Dragonair. Són dues hores i mitja de trajecte.El vol surt endarrerit, a les 12:20. Durant el vol els menuts es porten prou bé.

Arribem a l'aeroport de Hong Kong sobre les 15:00. Taxi fins a l'hotel Conrad. 225 dòlars de Hong Kong (HKS) més peatges per 120 HKS. Total, 345 HKS (35 euros, al canvi).

El Conrad és un hotel de luxe. Fantàstic. Ens donen habitació a la planta 54. Les vistes són molt bones, però no de la badia. Estem orientats al sud.

Sortim a donar un volt. Anem fins les torres IFC, tot passant per la torre del Bank of China i la del HSBC de Sir Norman Foster.
HSBC de dia
HSBC de nit
A l'esquerra Bank of China Tower

Dinem al Super City de l'IFC. Uns entrepans de tonkatsu, un sushi de salmó i un parell de sucs de taronja per 150 HKS.

A una estació de metro ens comprem la targeta OCTOPUS. És una targeta moneder acceptada a tots els transports públics i a molts de museus i botigues. La vam conèixer el 2005, el primer cop que vam ser a la ciutat. És utilíssima. A Singapur en tenen una de similar. Se'ns fa estrany que a Barcelona a ningú se li hagi ocorregut implantar-ne  una seriosament.

Tornem al Conrad sobre les 21:00. Ens conviden a una copa al bar de l'hotel. A l'habitació hi  tenim fruita i bombons. Em faig un espresso amb la cafetera Nespresso que ens han posat.