4/7/12

4 de juliol. Shanghai. Cinquè dia

A les 8:15 estem a la porta del col·legi. Deixem a l'Oriol. Ens dona dos petons i es queda tan tranquil. Hem creat un monstre!

Agafem un taxi fins la ciutat antiga (22 yuans). És la part de la ciutat que va quedar inscrita entre les muralles de la ciutat quan el segle XVI és van erigir aquestes per a protegir els seus habitants dels atacs dels pirates japonesos. Hi passegem un parell d'hores, la primera estem pràcticament sols. Després hi arriben dotzenes de turistes xinesos.


Visitem els jardins Yu. Van ser construïts per Pan Yunduan, tresorer de la província de Sichuan, el segle XVI. Els va erigir en memòria del seu estimat pare. I això és el que significa el nom dels jardins, "per a plaure als meus pares". És una autèntica meravella. Ja hi vam ser al 2006. Fa moltíssima calor. La xafogor és quasi insoportable.

Chiwen / chiwei

Agafem un altre taxi fins el Fabric market (a Lujia Bang). Allí ens fem fer una gavardina per a Patri i un vestit i tres camises per a mi. Tot a mida. Les camises amb les inicials brodades. Són 1.650 yuans. Al canvi 200 euros. Dilluns ens ho emprobarem.

Una altre taxi. Ens deixa a Xintiandi. Un petit troç del Shanghai clàssic. Cases unifamiliars, de dues plantes, amb façana de maó marró. Visitem una d'aquestes shikumen restaurada. Una preciositat.

Parlem amb Sandra Roig. Quedem per divendres a les 19:00. Ens passarà a recollir per l'hotel. Ens fa il·lusió tornar-la a veure.

Dinem uns spaghetti estil Shanghai i uns penne a l'arrabiatta. Molt bó. Un té amb llimona gelat per a Patri i una cervesa münchener de mig litre per a mi. Tot més un espresso per 224 yuans. I era un lloc força 'pijo'.

Tornem caminant a l'escola. Pel camí ens prenem un té verd amb llima gelat. La cadena Happy Lemon es farà d'or amb nosaltres.

Trobem a Oriol al mig de la classe. Tot de nens xinesos i una nena occidental. Quasi no ens fa ni cas. Tornem a l'hotel.

Ens trobem una presentació de JULI ZOFIA, una marca de joieria d'alta gama autòctona. Està tot l'hotel ple de cotxes de luxe, fotografs i models.