15/7/12

14 de juliol. Shanhai. Quinzè dia

Avui no hi ha escola. Ens llevem tard, sobre les 8:30. A les 10:00 estem al Museu d'Història Natural de la ciutat (al 260 de Yan'an Donglu). És un dels museus més tronat i llardós que he vist mai. Són quatre plantes d'instal·lacions degradades, animals dissecats o en pots de formol i diorames de la 'senyoreta Pepis'. No obstant, té l'encant de la decadència.


D'allí ens n'anem caminant fins a l'espectacular Centre de Planificació Urbana de Shanghai (en anglés, el Shanghai Urban Planning Exhibition Hall, a la plaça del Poble). Obra de l'arquitecte xinès Ling Benli. Acabat el 2000. Abans d'entrar, allí al carrer, dinem un boníssim pop arrebossat.


El Centre està en un edifici hipermodern on s'exhibeix el Shanghai actual (entresòl), el passat (primera i segona planta) i la ambiciosíssima planificació futura (planta tercera, amb un diorama sensassional).

Shanghai Urban Planning Exhibition Hall

A la darrera planta hi ha l'exposició d'un artista sobre el Shanghai clàssic. Ens agrada molt. Comprem el llibre de l'exposició.

Visitem una de les cases de Mao Zedong, a Maoming Lu. Avui està oberta. Quan arribem comença a diluviar. Els curadors de la casa-museu ens conviden a quedar-nos fins que passi la tempesta. Ens conviden a un té (de fet ens en posen tres, ja que cada cop que ens l'acabem s'afanyen a omplir-nos de nou la tassa).

En una mitja hora deixa de ploure i tornem a l'hotel. Sortim a donar una volta per Julu Lu Fuming Lu. Com canvien quan es fa fosc! És una altra ciutat.