20/7/12

20 de juliol. Shanghai. Vint-i-unè dia

Avui és un dia tranquil. Tornem a Tianzifan. Patri passeja pel barri, mentre jo em faig un massatge d'una hora (amb proposició deshonesta inclosa). Ens trobem al sortir i entrem a diverses botigues. És un lloc fantàstic.

Agafem un taxi i fem, novament, Wenmiao Lu. Patri compra cosetes per a regalar. El carrer és ben galdós, però les botigues estan plenes de joves comprant fundes bizarres per a IPhone, ninots de manga i anime, targetes de regal, llibretes ... Avui fa molta calor i, a migdia, el sol es fa insoportable.

Agafem un taxi fins Fuming Lu amb Changle Lu. Dinem al restaurant la Taverna. És un restaurant italià superpetit. Una minestrone, una amanida i uns fabulosos spaghetti a la bolonyesa, amb té amb llimona per a beure, per 68 yuans (9 euros).

Recollim al menut i ens n'anem a descansar a l'hotel.

A les 17:00 agafem un altre taxi i ens n'anem fins a Nanjing Donglu. A comprar un dònut (de Mister Donut) i pollastre del que li agrada tant a l'Oriol.

Tornem a l'hotel a sopar.

PS. 1) ADIDAS ha anunciat que deslocalitzarà la factoria que tenen a Suzhou (a 50 quilòmetres de Shanghai) a Cambodja. Aquí els costos laborals se'ls havien enfilat fins als 350 dòlars americans al mes. Allà els rebaixen fins a 160 USD, encara que hi ha qui diu que no pagaran més de 16 dòlars per setmana.

2) És curiós veure jugar als xinesos pel carrer.


3) Hi ha bodes per tot arreu. N'hi ha occidentalitzades.


I n'hi ha de kitsh.

4) És increïble com traginen les coses aquí



5) A occident la gent està obseïda en provocar-se melanomes i aquí es protegeixen del sol amb paraigües.