23/7/12

23 de juliol. Shanghai. Vint-i-quatrè dia

Ens despertem a les 6:30. Aquí el sol surt sobre les 5:00. És un altre dia, preciós, de cel blau. Esmorzem i deixem a l'Oriol al col·legi. Taxi fins a Young Allen Court (Kunshan Lu amb Zhapu Lu), edifici de maó de l'any 1923. Iniciem un recorregut que indica la Lonely Planet. Veiem nous shikumen. Anem a una de les galeries del mercat de Qipu: Centenars de botigues de roba apilades en vàries plantes. Venda al detall i a l'engròs. Preus baixíssims i, tot i així, negociables.


El carrer està a vessar de botigues de menjar. Les olors et saturen l'olfacte.


Anem fins al New Asia Hotel, que segur que ha viscut millors temps. És un enorme edifici art deco sense major interès.


Anem a l'oficina principal de correus de la ciutat. Té un museu que avui està tancat. La vista de l'edifici des de Suzhou creek és fantàstica.


Baixem fins al pont de ferro de Waibadu i el travessem caminant. No sense fer unes altres fotos de les mansions Broadway.


Agafem un taxi i anem al Fabrique Market. Patri es prova i recull els dos vestits-jaqueta que s'ha comprat. Nou taxi fins a Pudong. Anem pel pont elevat. Una titànica obra d'enginyeria. Arribem a l'IFC Mall. Vull convidar a dinar a Patri a Morton's de Chicago. Ens n'adonem que no vestim com s'exigeix a un lloc així. Ho deixem per l'endemà. A la mateixa planta mengem un tonkatsu (de fet un rosukatsu http://en.wikipedia.org/wiki/Tonkatsu ) excel·lent. Millor del que estem acostumats en els nostres viatges a Japó. Sopa miso, chawan mushi (茶碗蒸し) (http://en.wikipedia.org/wiki/Chawanmushi), arrós bullit, encurtits. Més una cervesa Asahi per 178 yuans, els dos (restaurant Ginza Bairin, shop 9-10, quarta planta).

Taxi fins a Changle Lu per a recollir a l'Oriol. Aquesta tarda descansem.